Alpha version - Алфа версията е прототипна версия. Тя не е предназначена за официална употреба и се прави с цел да се уточнят функционалности, да се открият и опишат бъгове, които да бъдат отстранени. Моля да ни извините!

Посрещане на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим

На 5. III. 2020 г. РПГ „Никола Стойчев“- гр. Разлог посрещна Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещениците - отец Янко Русков и отец Димитър Белчин. Поводът за тяхното посещение бе откритият урок по Религия с преподавател д-р Анета Тумбева.
Ученици от VIII до XII кл., които имаха куража да се включат в начинанието с доза притеснение и огромно вълнение представиха своите знания по религия, като се докоснаха до догматиката. Часът бе едно търсене на така нужните в съвременния свят християнски добродетели, които учениците предложиха в "РЕЦЕПТА ЗА СПАСЕНИЕ". Урокът се превърна в своеобразен празник, който напомни, колко е важно в младите души да се посяват семенцата на Христовата ни православна вяра.
Гости бяха доц. д-р Силвия Кръстева от катедра Философия на ЮЗУ "Неофит Рилски", г-жа Екатерина Текерска от РУО - Благоевград, г-жа Васка Пенева-директор на РПГ „Никола Стойчев“, учители и ученици от гимназията, както и учители по религия от други училища. С интерес и вълнение проследиха великолепно подготвения от д-р Анета Тумбева завладяващ урок, както и активното участие на учениците в него.
В края на часа Негово Високопреосвещенство акцентира на основните християнски добродетели - вярата, надеждата и любовта, като ясно очерта стремежът и необходимостта от тях.Коментари


FACEBOOK

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

КАЛЕНДАР

РЕКЛАМА