Alpha version - Алфа версията е прототипна версия. Тя не е предназначена за официална употреба и се прави с цел да се уточнят функционалности, да се открият и опишат бъгове, които да бъдат отстранени. Моля да ни извините!

Мария Галчева спечели конкурс за есе, организиран от ЮЗУ " Неофит Рилски" - Благоевград

Всеки човек има цели, към които се стреми и мечти, които копнее на сбъдне. Възпитаничката на РПГ " Никола Стойчев"- гр. Разлог, Мария Галчева, която тази година успешно завърши 12 клас, спец. " Организация на хотелиерството" , сбъдна една своя мечта. Тя спечели конкурс за есе, организиран от ЮЗУ " Неофит Рилски" - Благоевград на тема: " What lessons can be learned from the coronavirus crisis". За успеха и щастието от постигнатия резултат, разказва Мария:

" Реших да се включа в конкурса на ЮЗУ „ Неофит Рилски“ - Благоевград за прием във Филологическия факултет и написах есе на тема „What lessons can be learned from the coronavirus crisis”. С радост споделям, че оценката ми от есето е Отличен 5.75 и съм на едно от първите места в конкурса, благодарение на което мога да кандидатствам без изпит във всички специалности, свързани с английски език. Конкретната специалност, към която съм се насочила, е „Приложна лингвистика” (с първи чужд английски и втори руски език). Езиците са моята страст. Уча английски език от шест годишна и през годините съм се сблъсквала с доста премеждия, които са ме изградили като личност и са ме научили, че за успеха е необходима усърдна работа. Искам да поднеса специалните си благодарности към моя преподавател по английски език - Д-р Елена Саянова. Тя е човек, изключително отдаден на работата си, човек, с който сме преживели много и който ме е подкрепял неуморно през годините. Искам също да благодаря и на г-н Слав Астинов, който ме насърчи да участвам в конкурса и който винаги се отзовавал на помощ при необходимост. Щастлива съм, че имам такива преподаватели. Времето, прекарано в училище е изключително ценно. Съветът ми към всички млади хора е да се възползват максимално от училището, да черпят знания от учителите си и да вярват в себе си, защото когато повярваш в собствените си възможности всички прегради са преодолими. Успехът идва едва тогава, когато разделиш „Не мога” със запетая!"Коментари


FACEBOOK

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

КАЛЕНДАР

РЕКЛАМА