Обучение на тема „Дигитална раница“

Дигитална раница – път към съвременното обучение

На 25. ноември учителите от РПГ ,,Никола Стойчев“ участваха в обучение на тема: „Дигитална раница – път към съвременното обучение“. Целта бе да се запознаят с функциите на платформата Дигитална раница – единна електронна платформа за образователни услуги и съдържание на МОН, разработена по проект „Образование за утрешния ден“. Платформата е безплатна и осигурява достъп до електронни уроци за ученици от I до XII клас. Освен това дава възможност на учителите да публикуват и разработени от самите тях дигитални уроци.

Част от обучението включи и запознаването с дигиталното съдържание на Mozaik – видеа, 3D модели и анимации, които допълват ресурсите, използвани в учебните часове или напълно ги заместват по много интересен начин чрез дигитализация и интерактивност.

Възможностите и функционалностите, които платформата „Дигитална раница“ предлага, са наистина богат и съвременен ресурс по пътя към дигиталното образование, а учителите на Разложка професионална гимназия „Никола Стойчев“, повишавайки квалификацията си, показват готовност да бъдат част от един модерен подход в образованието.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *