„Среща на поколенията“

„Среща на поколенията“ – това e мотото, под което премина седмицата, посветена на 55- годишнината на Разложка професионална гимназия „Никола Стойчев“. През изминалите дни се срещнахме с личности пазители на традициите, на българския дух. Върнахме се назад във времето и си припомнихме важни моменти от летописа на нашето училище, припомнихме си посланията, които завещава нашия патрон Никола Стойчев – любов към изкуството, към музиката и човека.

Финалът на празничната седмица „Среща на поколенията“ бе срещата с Елисавета Белчева, отличена като пазител на традициите в категория „Кулинария“. Тя замеси питка с локум и баница със сирене, а в нейния занаят и майсторство се потопиха и нашите ученици.

Седмицата завърши с кратка музикална програма, на която почетни гости бяха децата от ОДЗ „д-р Елиза Астинова“ – група Дечко, които ни поздравиха за Патронния празник. А заедно с тях танцуваха и нашите възпитаници.

Официален гост на днешния ден бе и зам.-кметът на Община Разлог – Гергана Костова. Питка, направена от сръчните ръце на нашите ученици, беше подарена на кмета на Община Разлог- инж. Красимир Герчев.

През тези изминали дни доказахме, че РПГ „Н. Стойчев“ е училище с традиции, корени и една общност, която освен завидно минало има и светло бъдеще. Нека си пожелаем да носим с гордост името на нашия патрон – Никола Стойчев.

Всички реакции:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *