Световна седмица на предприемачеството

За поредна година РПГ „Никола Стойчев“, град Разлог се включи в инициативата Световна седмица на предприемачеството

14-21 ноември 2022г.

На 21. ноември 2022г. се проведе иновационен лагер на тема „Храната на бъдещето в нашия град“.

Под ръководството на г-жа Горица Власева, г-жа Надя Самарджиева и г-жа Тодорка Фарфарова, ученици от X, XI и XII клас, специалност „Икономическа информатика“ имаха възможност да развият своето предприемаческо мислене.

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни, да работят в екип, да вземат правилни решения и да поемат рискове.

В интерактивна среда, използвайки подхода на учене чрез правене, учениците бяха разделени в 3 отбора от по пет души. Със собствената си креативност и умения, достъп до интернет, както и съветите на менторa – г-жа Иванка Финдрина, отборите изготвиха 3-минутна презентация на своето решение. Интересните идеи, бяха оценявани от тричленно жури в състав: г-жа Горица Власева, г-жа Ваня Аломинова и г-жа Надя Самарджиева.

На първо място се класира отбор: „Младите предприемачи“, на второ място отбор: „Вкусно и здравословно“, на трето място отбор „Аз, храната и бъдещето“.

Всеки от участниците в отборите получи сертификат.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *