Учениците от 8 клас се докоснаха до стари занаяти…

Ученици от VIIIа клас, специалност „Организация на хотелиерството“ и VIIIб клас –„Икономическа информатика“ посетиха Историческият музей в Разлог и се докоснаха до историята на старите занаяти, упражнявани в града.

Директорът на музея – г-жа Христина Манова ни разказа:„Благодарение на НПО „Рила и Пирин – инициативи за растеж“ в Историческият музей – Разлог изработи и представена мобилна изложба, която да показва богатото културно-историческо наследство на град Разлог.

Доброволците от НПО-то, разработиха проект за набиране на средства и се включиха в програмата на международната компания Hewlett-Packard. След одобрението на проекта, Hewlett-Packard дари средства, които бяха предоставени на Историческият музей – Разлог. С направата на новата изложба ще се популяризира района като туристическа дестинация и ще допринесе за привличане на повече гости в музея. Изложбата се състои от големи пана със снимки от музея и текст за изчезващите занаяти – грънчарство, леярство, златарство и други, като опит за възраждането им.“

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *