По време на Великденските празници.

По време на Великденските празници във всеки от нас се събужда желание да направи добро, да дари надежда и да помогне . На Велики четвъртък ученици и учители от РПГ „ Никол Стойчев“- гр. Разлог внесоха светлина в празничния ден. С подкрепата на училищното ръководство бе организиран красив пъстроцветен Великденски благотворителен базар, който се проведе… Continue reading По време на Великденските празници.

Ученици от 12-те класове в РПГ “Никола Стойчев”

Учениците от 12-те класове успяха да изненадат директора на гимназията г-жа Васка Пенева. Тя получи покана да присъства на абитуриентският им бал. В един от най – вълнуващият ден за абитуриентите 24.05.2022г , г-жа Пенева отговори , че ще присъства на техният бал.

Разложка професионална гимназия „ Никола Стойчев“ взе участие в регионалния кръг на националното състезание по професии

Разложка професионална гимназия „ Никола Стойчев“ взе участие в регионалния кръг на националното състезание по професии „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“, който се проведе днес в Благоевград . За силно и атрактивно участие в категорията за „ Най- добър млад готвач“, дава заявка Соня Росенова от 11 „ А“ клас, специалност „ Организация… Continue reading Разложка професионална гимназия „ Никола Стойчев“ взе участие в регионалния кръг на националното състезание по професии

Денят на здравословното хранене

Здравословният начин на живот включва много компоненти, които гарантират физическо здраве, душевно спокойствие, хармония и равновесие. Основен компонент е правилното хранене. Днес е Денят на здравословното хранене и ученици от 12 „ а“ клас на РПГ „ Никола Стойчев“ , специалност „ Организация на хотелиерството“ с ръководител инж. Катя Попова изготвиха изложба- дегустация на здравословни храни и… Continue reading Денят на здравословното хранене

10 март – ден, в който България избира да почете жертвите на Холокоста.

По този повод в РПГ „Никола Стойчев“ подготвиха кът с табла под ръководството на д-р Анета Тумбева, ст. учител по философия. „Да помним уроците на историята“ е посланието на учениците, които се включиха в инициативата!

Изкуството на словото изисква правилно подбрани и подредени думи. Словото е сила, използвана от вдъхновители и диктатори!

Учениците от 11а клас, специалност „Организация на хотелиерството“, се опитаха да намерят баланс в думите на вдъхновението и тези на омразата. Под ръководството на учителя по философия д-р Анета Тумбева, в часа по гражданско образование се проведе открит урок на тема: „Речите, които промениха света“. Провокация към учениците беше представянето на стихотворението „Когато те дойдоха“; играта: „Да избера… Continue reading Изкуството на словото изисква правилно подбрани и подредени думи. Словото е сила, използвана от вдъхновители и диктатори!

РПГ „ Никола Стойчев“ отново бе изпълнен с еуфория и усмивки.

Настъпи дългоочакваният момент на награждаването от училищното състезание, което се проведе на 24.02.2022г. Директорът на гимназията г-жа Васка Пенева връчи подаръци и грамоти, на всички включили се в състезанието.В категория „Най-добър хлебар-сладкар“ първо място зае – Владимир Колевичин от X „а“ клас, специалност „Кетъринг“.В категория „Най-добър готвач“ първото място бе спечелено от Соня Росенова от… Continue reading РПГ „ Никола Стойчев“ отново бе изпълнен с еуфория и усмивки.