Да готвим с истински chef готвач

На 29.септември в Разложка професионална гимназия „ Никола Стойчев“ се проведе едно запомнящо се за ученици и учители събитие. Кухнята и залата на учебния ресторант на гимназията засенчиха кулинарните формати от малкия екран. Гимназията бе домакин по проект „ Евроготвач II – готвач в селските райони“, който е реализиран от МИГ- Разлог и с партньорство от Испания и Латвия. Основната цел е насърчаването на фюжън кулинарията- смесването на продукти и вкусове от различни територии и създаването на нови.

А един от най-добрите майстор готвачи в страната ни – шеф Илиан Кустев – работи редом с учениците от гимназията. Специални гости на мероприятието бяха и баба Дешка от с. Горно Драглище, Златка Стойчева и Магдалена Парапунова – отдел Евроинтеграция , както и местни производители.

Учениците от 12 „А“ клас, спец. „ Кетъринг“ изпълниха достойно ролята на асистенти и попиваха указанията на шеф-готвача. Шеф Кустев демонстрира фюжън техники в кухнята, с което вдъхнови и даде увереност на учениците. Кетърингът и обслужването на събитието се проведе съвместно и с ученици от 9.до 12 клас, с ръководители г-жа Катя Попова, г-жа Веселка Мунина, г-жа Иванка Финдрина, г-жа Пелагия Джупанова и г-жа Ваня Джунева. Организиран бе и коктейл за гостите и учениците. Съвместните усилия и умения доведоха до кулинарни шедьоври , на които участниците на събитието се насладиха.

Срещата с кулинарния майстор бе запомяща се и доказателство, че кулинарията е изкуство и възможност да изявиш себе си, а професията ,,Готвач“ дава възможност за развитие и израстване.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *