Седмицата, посветена на Апостола

В „Седмицата, посветена на Апостола“, в часовете по Приложни програми, учениците от 10 б, специалност Икономическа информатика под ръководството на своя учител Надя Самарджиева, създадоха и представиха своите презентации за живота и делото на Левски.

„Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“ Васил Левски

Презентация на Мария Каракашева от 10 б клас, специалност „Икономическа информатика“, ученичка в РПГ „Никола Стойчев“, гр. Разлог

И днес учениците от 8 б клас старателно се подготвиха да отбележат тъжната годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Направен бе кът с интересни факти за този ВЕЛИК БЪЛГАРИН. С интерес учениците от другите класове гледах и слушаха за живота и делата на Апостола.

„Тоз който падне в бой за свобода,

той не умира“

Всяка година на 18 февруари всички българи свеждат глава в знак на свято почитание пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски.

Следата от неговите дела все още живее и се претворява от народа повече от столетие.

Годишнината от смъртта на Апостола бе почетена от учениците и учителите на РПГ “ Никола Стойчев“. Делото на Левски ще остане завинаги в историята на народа ни.

ПОКЛОН ПРЕД ТЕБ, АПОСТОЛЕ

Рецитал: Цветелина Джупанова – 10 клас

В ролята на Левски : Кристиян Бялов – 10 клас

РПГ ,,Никола Стойчев“ взе участие в рецитала

,, Пазим завета ти, Апостоле“, организиран от Читалище Разлог. Гимназията бе представена от ученика Кристиян Бялов от 10 клас, който впечатли журито с изпълнението си и спечели първото място. Той бе награден с грамота и книга за отличното си представяне.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *